11 januari 2024

Zilver Licht in Januari, februari en maart 2024

Allereerst wens ik jullie een goed en vreugdevol jaar toe. We hopen samen dat onze kleine en grote wereld blijft doordraaien, het liefst in vrede en liefde. Aan mijn kunst zal het niet liggen want al in januari schittert het werk aan de muren van het voormalige Agnieten-klooster in Elburg, nu Museum Elburg. Het is voor mij een feestje dat ik ben uitgenodigd daar mijn werk te presenteren, want het is een prachtige ruimte. Dank, Museum Elburg! De titel van de expositie is “Zilver Licht”, dat is mooi gevonden. Ik vind het ook mooi dat ik mijn werk in de kapel mag tonen, omdat die ruimte, gezien de spirituele betekenis en sfeer eigenlijk niet bedoeld is voor exposities. Gezien de betekenis en werking van mijn werk is een uitzondering op die regel gemaakt. Ik heb gekozen voor werk uit de serie Desseins Eternels, geïnspireerd op de muziek van Olivier Messiaen. Mijn schilderijen klinken goed in die ruimte.

Opening: 12 januari. 15. uur inloop met koffie en thee in het Museumcafé, ingang via de Zuiderwalstraat. Aansluitend om 15.30 uur de opening.

De expositie “Zilver Licht” loopt tot half maart. In de laatste week geef ik een rondleiding en lezing over het werk, ik zal daarover nog berichten op mijn website.

Ondertussen ben ik al weer hard aan het schilderen, dat kan ik niet laten en hoef het niet te laten.

www.bezoek-elburg.nl

www.museumelburg.nl