12 februari 2024

Persbericht


Lezing Henrie Vogel in Museum Elburg

Kunstschilder Henrie Vogel verzorgt op donderdag 22 februari een lezing bij zijn schilderijen die onderdeel uitmaken van de expositie ZILVER LICHT, te zien tot en met zaterdag 9 maart. De lezing vindt plaats in de Refter van Museum Elburg, toegang via de Zuiderwalstraat (ingang Trouwzaal). U bent welkom vanaf 19.00 uur, de lezing start om 19.30 uur en wordt afgesloten met een rondleiding op zaal. Het is noodzakelijk te reserveren want er is slechts plek voor 20 mensen. Mocht er veel interesse zijn, dan wordt de lezing nogmaals aangeboden op woensdag 6 maart vanaf 19.00 uur. De kosten voor de lezing, inclusief bezoek aan de tentoonstelling en koffie, bedragen € 10,00 per persoon. Hebt u een museumkaart? Dan betaalt u € 3,00. U kunt reserveren via info@museumelburg.nl.

Over de kunstenaar

Henrie Vogel woont en werkt in een voormalige boerderij op het Kampereiland. Het landschap van het Kampereiland is in wisselwerking met de bewoners ‘geboren uit rivier en zee’. Dat heeft een bijzonder landschap opgeleverd. Het landschap is een terugkerend thema in zijn werk. Landschapen geabstraheerd tot kleurvlakken en lichtstroken. Landschappen die je niet direct herkent maar waar je je best voor moet doen, de tijd nemen om te kijken.

Henrie Vogel heeft een filosofische maar toegankelijke kijk op kunst. Een schilderij ontstaat niet in zijn hoofd, maar op het doek. De verf is leidend. Zelf zegt hij daarover “Ben ik bereid stil te zijn dan neemt de verf me mee waardoor het schilderij mij laat zien wat ik nog niet zag. Ik laat me meenemen door de verf, de kwast, de vorm en de kleur. Dat vereist een vertrouwen in wat er in de ruimte en de tijd opkomt. Geen perfecte uitvoering van een van tevoren bedachte compositie, maar een resultaat van kijken naar het doek, wachten, voelen, twijfelen, ondergaan, bijsturen en accepteren. Door deze manier van werken vragen mijn schilderijen van de kijker om ze als stoffelijk ding, als belichaamde aanwezigheid in de wereld te ervaren. Dat maakt mijn kunstwerken bij uitstek objecten om mee verder te denken, te voelen, te leven.”

Wie: Henrie Vogel in Museum Elburg
Waar: Zuiderwalstraat ongenummerd, ingang Trouwzaal
Tijd: Donderdag 22 februari 19.00 uur
Prijs: € 10,00 of Museumkaart + € 3,00