31 augustus 2017

Kijkraam 1: Scherp stellen
Daar sta ik dan in mijn werkruimte. Ik werk in de voormalige jongveestal, op de plek waar ooit de Bolle stond. 
Ik ben bezig met een landschap. Zo heet dat, als kunstenaars groene en blauwe kleuren mengen. Ik ben geboeid door ‘onbelangrijke plekken’, zoals de sloot langs de Noorderrandweg. Ik loop daar dagelijks met de hond. Ik zet zo’n plek in een perspectief, mijn perspectief. Dat doe ik op onnavolgbare wijze want het is mijn wijze. Dat krijg je als je een leven lang in verf leeft. 
Ik maak mooie schilderijen, zegt men. Het maak kennelijk verschil hoe je kloddert en kliedert met groen en blauw. Mij gaat het echter niet om mooi of nog erger, interessant. Mij gaat het om het scherp stellen van mijn perspectief. Elke keer weer op zoek naar het ongeziene.

In dit project ga ik dat perspectief scherp stellen met anderen die ik in mijn volgende kijkraampjes zal voorstellen.

Volg ook: Julius Hartman Garage bureau voor grafisch ontwerp Dissolving Views Henrie Vogel en Kampen and Beyond