5 augustus 2023

Na twee jaar is het weer tijd voor een Open Huis.

Dit jaar in een iets andere vorm: Sharon Burggraaf en ik presenteren ons recente werk in een gezamenlijke expositie: Veldwerken.

Sharon Burggraaf schrijft landschappen. In verstrengelde woordreeksen laat ze namen van de plantensoorten die de textuur van het landschap weergeven, terugvloeien in het veld.

Ik maak graag gebruik van basale fysieke krachten zoals de zwaartekracht en de vloeibaarheid van de verf. Ik verzin mogelijkheden, luister goed en volg met de handen wat er opkomt uit de materie.

De Veldwerken zijn een dialoog met het veld waarin de kunstenaars leven en werken. Het Kampereiland (thuisbasis Henrie), het Binnenveld (thuisbasis Sharon) en het Hollandse landschap in het algemeen vormen het vertrekpunt. In dat maken van onze beelden gaan we beiden uit van wat we ‘het veld’ noemen. Het ‘veld’, dat is voor meerdere uitleg vatbaar. Je kunt denken aan het bloemenveld, het werkveld, of het innerlijke veld van relaties met de wereld om ons heen. In een veld maakt iets altijd deel uit van iets anders.

Wij zien jullie graag het tweede weekend van september.

Vrijdag 8 september 18.00 - 22.00 uur

Zaterdag 9 september 11.00 - 22.00 uur

Zondag 10 september 11.00 - 17.00 uur

• Welleweg 1 • 8267 AS Kampen • Kampereiland •

Van harte welkom!

Gelegenheid tot parkeren aanwezig. Treinreizigers kunnen gebruikmaken van OV-fietsen op NS station Kampen of bij vooraanmelding (via artes@sharonburggraaf.nl) per auto worden afgehaald (10 minuten rijden).

NB: ‘Veldwerken’ vindt gedeeltelijk buiten plaats. Daarom houden wij de weersverwachting in de gaten en berichten wij u uiterlijk voor 1 september over de definitieve doorgang. Of kijk op onze websites Veldwerken Sharon Burggraaf in 'het Binnenveld'. 

www.sharonburggraaf.nl en www.henrievogel.nl