19 oktober 2015

Ik was blij met de presentatie. Het is erg leuk om je passie te delen. Ik hou van originele nieuwe gezichtspunten en kan verbanden leggen. Zo legde ik verband tussen de gulden snede-kennis en de schouw van Colijn de Nole en vond bijzondere nieuwe inzichten. Maar onderweg vond ik meer! Wist je dat niet alleen de schouw in de Schepenzaal ontworpen is met de principes van de Gulden snede maar ook in de plattegrond van de Bovenkerk? Ik liet zien hoe de middeleeuwse bouwers uitgingen van de basisprincipes van de cirkel, de driehoek, het vierkant en de vijfhoek. Wist je dat de gulden snede en het pentagram door de duitse schilder Caspar David Friedrich gebruikt werd om zijn composities van een innerlijke structuur te voorzien? Het is toch bijzonder dat er steeds nieuwe deuren opengaan als je je ergens in verdiept?

Die ervaring deel ik graag met anderen. Op verzoek kan ik de presentatie nog een keer geven. Neem gerust contact op via de knop contact. Voor wie meer van dit soort doorkijkjes wil? Ik geef een cursus kunstbeschouwing, zie onder de knop cursussen.