Dissolving Views

Kunstproject in de Bovenkerk in Kampen, 21 - 30 september

Van 21 september tot 30 september ga ik een verbeeldend avontuur aan met een filosoof, een videomaker, een auteur, een grafisch vormgever en musici. Publiek kan het scheppingsproces ter plekke of online meemaken.

Je bent van harte welkom om langs te komen

Donderdag 21 september
10-17 uur: begin van het werk aan het grote schilderij, op de vloer van het koor en in het ritme van Dick Le Mair percussie.

Vrijdag 22 september
10-17 uur: aan het werk in het koor
19-21 uur: aan het werk, muzikale medewerking van Bert van den Brink

Zaterdag 23 september
10-13 uur: aan het werk in het koor

Donderdag 28 september
10-17 uur: aan het werk in het koor
19-21 uur: aan het werk, muzikale medewerking van Bert van den Brink

Vrijdag 29 september
10-17 uur: aan het werk in het koor

Zaterdag 30 september
19-22 uur: het grote doek wordt opgericht
Wat zien we? Muzikale medewerking van Kampen Boys Choir en Bert van den Brink. Woorden van Onno Zijlstra

Met medewerking van o.a. Julius Hartman, Bert van den Brink, Dick Le Mair, Kampen Boys Choir, Onno Zijlstra, Peter Slager


Het mooiste monument van Kampen, de Bovenkerk, maakt zich op voor een groots en multimediaal kunstproject van beeldend kunstenaar Henrie Vogel. Van 21 september tot 30 september gaat Henrie Vogel een verbeeldend avontuur aan met een fillosoof, een videomaker, een auteur, een grafisch vormgever en musici. Publiek kan het scheppingsproces ter plekke of online meemaken.

We leven in een tijd van schuivende horizonnen en wisselende perspectieven. Waar orie ̈nteren we ons op? Wat drijft ons in wat we doen en hoe we het doen? Deze vragen zoeken we op door ons over te geven aan de stuwende kracht van de beeldvorming zelf. In een ongewis proces vertrouwen we ons toe aan materie, ruimte, klank, en de ander. Waar kun je dat beter doen dan in het zinnebeeldige koor van de monumentale Bovenkerk van Kampen?

Wil je deze sprong in de vormende werkelijkheid meemaken? Je bent van harte welkom. Tijdens het werkproces is de kerk open voor publiek. Ook is het hele proces online mee te maken. Julius Media lmt het proces, monteert dit ter plaatse en streamt het via sociale media. Daarnaast schrijft Peter Slager ter plekke over het proces. Zijn boek in wording wordt direct per blad geprint in drukkerij Zalsman. Ook dit printproces is live in de kerk te volgen. In de kooromgang is gedurende het project beeldend werk te zien van Henrie Vogel.


Met dank aan o.a.:
Cultuurfonds Kampen, Garage, Julius Media, Zalsman drukkers, IJzerman Kampen, Kagas, DABC, Notariskantoor Herweijer